COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 2. 3.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 234 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 32 лица, од којих је 6 млађе, 12 средње и 14 старије животне доби. Ради се о 14 лица мушког и 18 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деветоро лица је из Бања Луке, седморо из Требиња, петоро из Бијељине, по двоје из Добоја, Теслића и Чајнича, те по једно из Вишеграда, Дервенте, Козарске Дубице, Модриче и Приједора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева. Ради се о четири мушкарца и двије жене, старије животне доби, из Брода, Дервенте, Мркоњић Града, Новог Града, Приједора и Теслића.  

До сада je у Републици Српској потврђенo 111279 случajева вируса корона, а преминулo je 6287 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано 414712 лица.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 183, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 60, а у осталим болницама 123. На респиратору је 18 лица, 12 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 6 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.