ОДРЖАНА ВЈЕЖБА “ШТИТ 2022” У ТРЕБИЊУ

У Требињу је дана 01.03.2022. године одржана показна вјежба “Штит 2022”. Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске заједно са припадницима Хеликоптерске јединице Муп-а Републике Српске и припадницима Цивилне заштите Града Требиња учествовали су на вјежби “Штит 2022”. Вјежба се одржавала у складу са елаборатом вјежбе који је обухватао пет радних тачака.

Гледаоци вјежбе у оквиру радних тачака имали су прилику да виде спасавање на води и под водом које је изводила Специјализована јединица Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

Такође, представљена је и Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Града Требиња која је гасила пожар на локацијама на којима је био дојављен.

Руководиоци вјежбе испред Републичке управе цивилне заштите Републике Српске били су замјеник директора Ненад Ћук и савјетник Александра Малиновић.

Прије почетка вјежбе на свечаној смотри вд директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске господин Милан Новитовић одржао је говор којим је припадницима цивилне заштите честитао Дан цивилне заштите Републике Српске и уручио захвалнице истакнутим припадницима Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

Испред Хеликоптерске јединице Муп-а Републике Српске одликован је начелник Хеликоптерске јединице Муп-а Републике Српске господин Бране Јанковић.