ODRŽANA VJEŽBA “ŠTIT 2022” U TREBINJU

U Trebinju je dana 01.03.2022. godine održana pokazna vježba “Štit 2022”. Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice Mup-a Republike Srpske i pripadnicima Civilne zaštite Grada Trebinja učestvovali su na vježbi “Štit 2022”. Vježba se održavala u skladu sa elaboratom vježbe koji je obuhvatao pet radnih tačaka.

Gledaoci vježbe u okviru radnih tačaka imali su priliku da vide spasavanje na vodi i pod vodom koje je izvodila Specijalizovana jedinica Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Takođe, predstavljena je i Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Grada Trebinja koja je gasila požar na lokacijama na kojima je bio dojavljen.

Rukovodioci vježbe ispred Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske bili su zamjenik direktora Nenad Ćuk i savjetnik Aleksandra Malinović.

Prije početka vježbe na svečanoj smotri vd direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske gospodin Milan Novitović održao je govor kojim je pripadnicima civilne zaštite čestitao Dan civilne zaštite Republike Srpske i uručio zahvalnice istaknutim pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Ispred Helikopterske jedinice Mup-a Republike Srpske odlikovan je načelnik Helikopterske jedinice Mup-a Republike Srpske gospodin Brane Janković.