COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 21. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 78 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код троје лица, млађе, средње и старије животне доби, од којих је једно мушког и двоје женског пола.

Према мјесту пребивалишта, двоје лица је из Бања Луке, а једно из Бијељине.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 15 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и шест жена, старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке, Модриче и Невесиња, те по једно из Бијељине, Билеће, Брода, Добоја, Калиновика, Новог Града, Петрова, Шамца и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђенo 110815 случajева вируса корона, а преминуло је 6229 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 412255 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 355, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 157, а у осталим болницама 198. На респиратору је 39 лица, 23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 16 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.