COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 18. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 470 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 130 лица, од којих је 31 млађе, 53 средње и 46 старије животне доби. Ради се о 65 лица мушког и 65 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет једно лице је из Бања Луке, четрнаесторо из Бијељине, деветоро из Требиња, по петоро из Источног Новог Сарајева, по четворо из Власенице, Добоја и Прњавора, по троје из Билеће, Братунца, Градишке, Лакташа и Шипова, по двоје из Брода, Вишеграда, Зворника, Кнежева, Котор Вароши, Лопара, Теслића, Челинца и Шековића, те по једно из Костајнице, Милића, Мркоњић Града, Новог Града, Новог Горажда, Пала, Петрова, Приједора, Сокоца, Угљевика и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је девет смртних случајева. Ради се о три мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке и Приједора, те по једно из Хан Пијеска, Лакташа, Модриче, Шамца и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 110670 случajева вируса корона, а преминуло је 6199 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 411518 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 400, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 169, а у осталим болницама 231. На респиратору је 36 лица, 21 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 15 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.