COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 11. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 702 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 252 лица, од којих је 41 млађе, 126 средње и 85 старије животне доби. Ради се о 116 лица мушког и 136 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет једно лице је из Бања Луке, двадесет шесторо из Бијељине, шеснаесторо из Требиња, тринаесторо из Градишке, десеторо из Прњавора, по шесторо из Братунца, Гацка, Дервенте, Кнежева и Мркоњић Града, по петоро из Вишеграда, Добоја, Котор Вароши и Модриче, по четворо из Зворника, Лакташа, Пала, Сокоца и Српца, по троје из Власенице, Козарске Дубице, Петрова, Приједора, Станара и Шамца, по двоје из Брода, Рибника, Угљевика, Фоче Хан Пијеска и Чајнича, те по једно из Костајнице, Лопара, Милића, Невесиња, Теслића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 18 смртних случајева. Ради се о 14 мушкараца и 4 жене, средње и старије животне доби, од којих је троје из Теслића, по двоје из Бања Луке, Пала и Приједора, те по једно из Братунца, Добоја, Фоче, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Козарске Дубице, Љубиња, Мркоњић Града и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 109885 случajева вируса корона, а преминуло је 6123 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 408505 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 595, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 243, а у осталим болницама 352. На респиратору је 38 лица, 19 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 19 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.