COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 10. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 735 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 250 лица, од којих је 52 млађе, 103 средње и 95 старије животне доби. Ради се о 116 лица мушког и 134 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет осморо лица је из Бања Луке, двадесет петоро из Требиња, двадесет двоје из Бијељине, по дванаесторо из Источног Новог Сарајева и Прњавора, осморо из Козарске Дубице, седморо из Лакташа, по шесторо из Билеће, Добоја, Љубиња и Челинца, по четворо из Мркоњић Града, Рибника и Фоче, по двоје из Вишеграда, Зворника, Источне Илиџе, Кнежева, Крупе на Уни, Лопара, Модриче, Угљевика и Берковића, те по једно из Брода, Градишке, Дервенте, Источног Дрвара, Новог Града, Петрова, Приједора, Сребренице, Станара, Чајнича, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 20 смртних случајева. Ради се о 14 мушкараца и 6 жена, старије животне доби, од којих је троје из Приједора, по двоје из Добоја, Источног Новог Сарајева, Прњавора, Рибника и Сокоца, те по једно из Бања Луке, Бијељине, Дервенте, Гацка, Лакташа, Љубиња и Мркоњић Града.

До сада су у Републици Српској потврђена 109633 случajа вируса корона, а преминуло је 6105 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 407803 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 614, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 249, а у осталим болницама 365. На респиратору је 45 лица, 22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 23 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.