COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 5. 2.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 783 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 359 lica, od kojih je 70 mlađe, 150 srednje i 139 starije životne dobi. Radi se o 153 lica muškog i 206 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu desetoro lica je iz Banja Luke, šezdesetoro iz Bijeljine, dvadeset dvoje iz Doboja, devetnaestoro iz Višegrada, šesnaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, dvanaestoro iz Kozarske Dubice, po desetoro iz Istočne Ilidže i Prnjavora, po osmoro iz Gradiške, Prijedora i Ugljevika, po sedmoro iz Sokoca i Teslića, šestoro iz Mrkonjić Grada, po petoro iz Kneževa i Pala, po četvoro iz Laktaša, Modriče i Čelinca, po troje iz Bratunca, Broda, Dervente, Zvornika, Lopara i Šamca, po dvoje iz Vlasenice, Novog Grada, Novog Goražda, Petrova, Ribnika i Šipova, te po jedno iz Vukosavlja, Kotor Varoši, Srpca i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, troje iz Teslića, dvoje iz Šamca, te po jedno iz Doboja, Kozarske Dubice, Nevesinja, Petrova, Prijedora, Rogatice, Vlasenice i Vukosavlja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 108545 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6003 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 404899 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 700, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 292, a u ostalim bolnicama 408. Na respiratoru je 62 lica (33 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 29 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.