COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 31.12.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 519 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 142 lica, od kojih je 31 mlađe, 78 srednje i 33 starije životne dobi. Radi se o 62 lica muškog i 80 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset devetoro lica je iz Banja Luke, sedamnaestoro iz Bijeljine, osmoro iz Nevesinja, sedmoro iz Doboja, šestoro iz Laktaša, petoro iz Kozarske Dubice, po četvoro iz Gradiške i Zvornika, po troje iz Dervente, Prijedora, Prnjavora i Ugljevika, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Pala, Trebinja i Šipova, te po jedno iz Bileće, Bratunca, Kotor Varoši, Petrovca, Petrova, Rudog, Teslića, Foče, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i dvije žene, starije životne dobi, od kojih je troje iz Doboja, te po jedno iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 94019 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5511 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 374619 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 374, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 143, a u ostalim bolnicama 231. Na respiratoru je 43 lica, 31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 12 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.