COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 19.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 198 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 26 лица, од којих је 1 млађе, 12 средње и 13 старије животне доби. Ради се о 14 лица мушког и 12 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седморо лица је из Бања Луке, петоро из Бијељине, четворо из Лакташа, по троје из Приједора и Рибника, те по једно је из Дервенте, Кнежева, Котор Вароши и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je седам смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби из Бијељине, Билеће, Дервенте, Модриче, Приједора, Прњавора и Вишеграда.

До сада je у Републици Српској потврђенo 92575 случајeвa вируса корона, а преминуло је 5416 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 368615 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 411, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 157, а у осталим болницама 254. На респиратору је 43 лица, 25 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 18 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.