COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 9.12.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 710 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 214 lica, od kojih je 37 mlađe, 113 srednje i 64 starije životne dobi. Radi se o 96 lica muškog i 118 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset sedmoro lica je iz Banja Luke, dvadesetoro iz Trebinja, šesnaestoro iz Bijeljine, jedanaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, desetoro iz Laktaša, osmoro iz Prnjavora, sedmoro iz Dervente i Pala, šestoro iz Bileće, Gradiške, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Čelinca, petoro iz Broda, po četvoro iz Zvornika, Rogatice, Sokoca i Foče, po troje iz Doboja, Prijedora i Ugljevika, po dvoje iz Berkovića, Kneževa, Osmaka, Trnova i Šipova, te po jedno iz Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Modriče, Novog Grada, Novog Goražda i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškarca i dvije žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Prijedora, te po jedno iz Bijeljine, Doboja, Novog Grada i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 91325 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5309 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 363983 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 523, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 197, a u ostalim bolnicama 326. Na respiratoru je 42 lica, 23 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.