COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 7.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 650 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 216 лица, од којих је 34 млађе, 114 средње и 68 старије животне доби. Ради се о 94 лица мушког и 122 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесеторо лица је из Бања Луке, тридесет двоје из Бијељине, деветнаесторо из Требиња, по деветоро из Добоја и Фоче, по осморо из Дервенте и Козарске Дубице, седморо из Лакташа, по петоро из Зворника и Приједора, по четворо из Билеће, Пала и Шамца, по троје из Градишке и Угљевика, по двоје из Брода, Котор Вароши, Лопара, Модриче, Теслића и Челинца, те по једно из Источног Дрвара, Кнежева, Костајнице, Мркоњић Града, Осмака, Оштре Луке, Пелагићева, Петрова, Прњавора, Сокоца, Српца, Станара, Чајнича и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 15 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Теслића и Пала, те по једно из Бања Луке, Братунца, Брода, Градишке, Дервенте, Добоја, Фоче, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Приједора и Требиња.  

До сада су у Републици Српској потврђена 90883 случаја вируса корона, а преминулo je 5285 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 362614 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 537, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 207, а у осталим болницама 330. На респиратору је 45 лица, 23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.