COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 7.12.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 650 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 216 lica, od kojih je 34 mlađe, 114 srednje i 68 starije životne dobi. Radi se o 94 lica muškog i 122 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdesetoro lica je iz Banja Luke, trideset dvoje iz Bijeljine, devetnaestoro iz Trebinja, po devetoro iz Doboja i Foče, po osmoro iz Dervente i Kozarske Dubice, sedmoro iz Laktaša, po petoro iz Zvornika i Prijedora, po četvoro iz Bileće, Pala i Šamca, po troje iz Gradiške i Ugljevika, po dvoje iz Broda, Kotor Varoši, Lopara, Modriče, Teslića i Čelinca, te po jedno iz Istočnog Drvara, Kneževa, Kostajnice, Mrkonjić Grada, Osmaka, Oštre Luke, Pelagićeva, Petrova, Prnjavora, Sokoca, Srpca, Stanara, Čajniča i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Teslića i Pala, te po jedno iz Banja Luke, Bratunca, Broda, Gradiške, Dervente, Doboja, Foče, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Prijedora i Trebinja.  

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 90883 slučaja virusa korona, a preminulo je 5285 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 362614 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 537, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 207, a u ostalim bolnicama 330. Na respiratoru je 45 lica, 23 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.