COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 6.12.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 140 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 26 lica, od kojih je 2 mlađe, 12 srednje i 12 starije životne dobi. Radi se o 9 lica muškog i 17 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devetoro lica je iz Bijeljine, šestoro iz Banja Luke, po dvoje iz Zvornika, Kotor Varoši i Prnjavora, te po jedno iz Bratunca, Laktaša, Milića, Mrkonjića i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Doboja, dvoje iz Banja Luke, te po jedno iz Broda, Foče, Gradiške, Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Laktaša, Prijedora, Prnjavora, Sokoca, Srpca i Teslića.  

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 90667 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5270 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 361964 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 538, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 200, a u ostalim bolnicama 325. Na respiratoru je 46 lica, 19 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 27 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.