COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 1.12.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 674 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 232 lica, od kojih je 47 mlađe, 124 srednje i 61 starije životne dobi. Radi se o 117 lica muškog i 115 ženskog pola.

Prema mjestu prebivališta, četrdeset devetoro lica je iz Banja Luke, trideset troje iz Bijeljine, šesnaestoro iz Laktaša, trinaestoro iz Doboja, dvanaestoro iz Kozarske Dubice, po desetoro iz Prijedora i Trebinja, devetoro iz Prnjavora, sedmoro iz Gradiške, po šestoro iz Višegrada, Gacka i Kneževa, po petoro iz Modriče, Novog Grada, Srpca i Foče, po četvoro iz Zvornika i Šekovića, po troje iz Novog Goražda, Ugljevika i Čelinca, po dvoje iz Dervente, Istočne Ilidže, Kotor Varoši i Milića, te po jedno iz Bratunca, Vukosavlja, Istočnog Novog Sarajeva, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Petrova, Srebrenice, Stanara, Teslića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Prijedora, dvoje iz Gradiške, te po jedno iz Banja Luke, Bijeljine, Čelinca, Dervente, Modriče, Šamca, Srpca, Srebrenice i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 90030 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5203 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 359867 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 541, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 224, a u ostalim bolnicama 317. Na respiratoru je 60 lica, 29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.