COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 26.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 728 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 234 лица, од којих је 50 млађе, 119 средње и 65 старије животне доби. Ради се о 97 лица мушког и 137 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет седморо лица је из Бања Луке, двадесет четворо из Бијељине, двадесет двоје из Требиња, десеторо из Лакташа, осморо из Кнежева, по шесторо из Братунца, Добоја, Козарске Дубице, Невесиња и Приједора, по петоро из Костајнице, Модриче, Прњавора, Сокоца, Фоче и Шипова, по четворо из Зворника, Котор Вароши, Новог Горажда и Угљевика, по троје из Вишеграда, Новог Града и Шамца, по двоје из Берковића, Билеће, Брода, Власенице, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лопара, Љубиња, Милића, Пала, Српца и Теслића, те по једно из Петрова, Рибника, Сребренице и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 13 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бањa Луке, по двоје из Новог Града и Приједора, те по једно из Билеће, Добоја, Котор Вароши, Лакташа и Прњавора.

До сада je у Републици Српској потврђенo 89250 случајева вируса корона, а преминуло је 5134 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 357404 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 568, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 230, а у осталим болницама 338. На респиратору је 62 лица, 31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.