COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 25.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 830 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 285 лица, од којих је 47 млађе, 165 средње и 73 старије животне доби. Ради се о 140 лица мушког и 145 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет шесторо лица је из Бања Луке, тридесет једно из Козарске Дубице, двадесет петоро из Бијељине, двадесет двоје из Градишке, осамнаесторо из Лакташа, једанаесторо из Добоја, по десеторо из Прњавора и Требиња, по седморо из Пала и Приједора, по шесторо из Вишеграда и Модриче, по петоро из Теслића, Билеће и Фоче, по четворо из Зворника, Мркоњић Града, Новог Града, Рибника и Челинца, по троје из Брода, Угљевика, Чајнича и Шековића, по двоје из Котор Вароши, Сокоца и Српца, те по једно из Источног Новог Сарајева, Кнежева и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 18 смртних случајева. Ради се о 10 мушкараца и 8 жена, средње и старије животне доби од којих је троје из Бања Луке, по двоје из Лакташа, Модриче и Теслића, те по једно из Бијељине, Братунца, Гацка, Градишке, Источног Дрвара, Невесиња, Пала, Приједора и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 89016 случајева вируса корона, а преминуло је 5121 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 356676 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 577, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 240, а у осталим болницама 337. На респиратору је 61 лице, 32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 29 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.