COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 24.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 713 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 300 lica, od kojih je 53 mlađe, 177 srednje i 70 starije životne dobi. Radi se o 162 lica muškog i 138 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu devetnaestoro lica je iz Banja Luke, četrdeset petoro iz Trebinja, trideset šestoro iz Bijeljine, dvadeset jedno iz Prijedora, četrnaestoro iz Ljubinja, dvanaestoro iz Foče, po sedmoro iz Doboja i Ugljevika, petoro iz Zvornika, po četvoro iz Bileće i Modriče, po troje iz Istočnog Novog Sarajeva i Teslića, po dvoje iz Berkovića, Dervente, Kotor Varoši, Lopara, Pala i Prnjavora, te po jedno iz Gacka, Kalinovika, Laktaša, Milića, Novog Goražda, Rudog, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva. Radi se o 21 muškaracu i 7 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Prijedora, troje iz Prnjavora, po dvoje iz Banja Luke, Bijeljine, Kozarske Dubice i Sokoca, te po jedno iz Bileće, Broda, Dervente, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Milića, Mrkonjić Grada, Pala, Ribnika, Rogatice, Šipova, Teslića i Vlasenice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 88731 slučaj virusa korona, a preminulo je 5103 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 355846 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 588, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 249, a u ostalim bolnicama 339. Na respiratoru je 58 lica, 35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 23 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.