COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 16.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 722 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 304 лица, од којих је 55 млађе, 164 средње и 85 старије животне доби. Ради се о 132 лица мушког и 172 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет петоро лица је из Бања Луке, четрдесет шесторо из Требиња, тридесет шесторо из Бијељине, двадест једно из Лакташа, шеснаесторо из Угљевика, једанаесторо из Козарске Дубице, по десеторо из Добоја, Зворника и Приједора, седморо из Фоче, по шесторо из Градишке и Мркоњић Града, петоро из Модриче, по четворо из Брода и Прњавора, по троје из Дервенте, Котор Вароши и Теслића, те по једно из Власенице, Гацка, Љубиња, Милића, Петровца, Хан Пијеска, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 14 смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Приједора, те по једно из Бијељине, Брода, Добоја, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Мркоњић Града, Петрова, Прњавора и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђенo 87167 случајeвa вируса корона, а преминуло је 4985 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 351427 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 688, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 278, а у осталим болницама 418. На респиратору је 65 лица (34 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.