COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 6.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 977 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 403 lica, od kojih je 89 mlađe, 193 srednje i 121 starije životne dobi. Radi se o 189 lica muškog i 214 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset šestoro lica je iz Banja Luke, četrdeset šestoro iz Trebinja, trideset petoro iz Bijeljine, dvadeset devetoro iz Gradiške, dvadeset četvoro iz Kozarske Dubice, sedamnaestoro iz Laktaša, šesnaestoro iz Prijedora, po trinaestoro iz Dervente i Doboja, jedanaestoro iz Čelinca, devetoro iz Nevesinja, po osmoro iz Višegrada i Ribnika, po sedmoro iz Zvornika, Pala, Prnjavora i Sokoca, po petoro iz Broda, Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca i Ugljevika, po četvoro iz Novog Grada i Šamca, po troje iz Petrova i Foče, po dvoje iz Kotor Varoši i Lopara, te po jedno iz Istočnog Drvara, Kneževa, Krupe na Uni, Milića, Srebrenice, Teslića i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Banja Luke, Gradiške i Bijeljine, te po jedno iz Berkovića, Kozarske Dubice, Modriče, Petrova, Šipova i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 84905 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4832 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je 345577 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 677, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 231, a u ostalim bolnicama 446. Na respiratoru je 51 lice (34 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 17 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6735 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.