COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 4.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 891 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 391 лица, од којих је 82 млађе, 207 средње и 102 старије животне доби. Ради се о 182 лица мушког и 209 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамнаесторо лица je из Бања Луке, тридесет шесторо из Бијељине, двадесет једно из Градишке, двадесеторо из Приједора, осамнаесторо из Лакташа, по седамнаесторо из Сокоца и Угљевика, петнаесторо из Рибника, четрнаесторо из Добоја и Пала, тринаесторо из Прњавора, дванаесторо из Источног Новог Сарајева, по осморо из Дервенте и Модриче, по седморо из Билеће, Зворника и Фоче, по шесторо из Мркоњић Града и Челинца, петоро из Требиња, четворо из Вишеграда, по троје из Лопара, Милића и Шековића, по двоје из Источног Старог Града и Сребренице, те по једно из Котор Вароши, Невесиња, Рудог, Трнова и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Сребренице и Теслића, те по једно из Козарске Дубице, Бијељине, Вукосавља, Добоја, Шамца, Бања Луке, Љубиња и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 84111 случајева вируса корона, а преминуло је 4804 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 343743 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 632, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 223, а у осталим болницама 409. На респиратору je 57 лица (30 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 27 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6497 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.