COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 3.11.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 910 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 382 lica, od kojih je 67 mlađe, 215 srednje i 100 starije životne dobi. Radi se o 185 lica muškog i 197 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset jedno lice je iz Banja Luke, pedesetoro iz Trebinja, četrdeset šestoro iz Bijeljine, trideset šestoro iz Kozarske Dubice, sedamnaestoro iz Prijedora, po četrnaestoro iz Doboja i Laktaša, po desetoro iz Višegrada i Zvornika, po devetoro iz Prnjavora i Ugljevika, po osmoro iz Gacka i Foče, po sedmoro iz Bratunca, Modriče i Šipova, po šestoro iz Kotor Varoši i Nevesinja, po četvoro iz Bileće, Broda, Dervente, Kneževa, Petrova i Šekovića, troje iz Han Pijeska, po dvoje iz Vlasenice, Mrkonjić Grada, Ribnika, Rogatice, Rudog i Šamca, te po jedno iz Berkovića, Vukosavlja, Novog Grada, Novog Goražda, Srpca, Teslića, Čajniča i Čelnica.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Doboja, te po jedno iz Novog Grada, Bijeljine, Teslića, Osmaka, Ribnika i Kneževa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 83720 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4792 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 342852 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 617, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 216, a u ostalim bolnicama 401. Na respiratoru je 48 lica (26 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6787 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.