COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 2.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 803 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 329 лица, од којих је 66 млађе, 170 средње и 93 старије животне доби. Ради се о 154 лица мушког и 175 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину тридесет једно лице je из Бања Луке, педесет троје из Бијељине, двадесет двоје из Требиња, по петнаесторо из Зворника и Лакташа, четрнаесторо из Добоја, једанаесторо из Угљевика, деветоро из Приједора, осморо из Билеће, шесторо из Берковића, по четворо из Дервенте, Кнежева, Прњавора, Фоче и Челинца, троје из Лопара, по двоје из Градишке, Српца и Шамца, те по једно из Братунца, Вишеграда, Вукосавља, Источне Илиџе, Котор Вароши, Мркоњић Града, Осмака, Пaла, Рогатице, Сокоца и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су 23 смртна случаја. Ради се о 13 мушкараца и 10 женa, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Приједора, по четворо из Бања Луке и Добоја, по двоје из Бијељине и Требиња, те по једно из Источне Илиџе, Пала, Градишке, Теслића, Зворника и Берковића.

До сада је у Републици Српској потврђено 83338 случајева вируса корона, а преминуло је 4784 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 341942 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 616, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 205, а у осталим болницама 411. На респиратору je 40 лицa (22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 18 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6710 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.