COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 30.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 888 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 322 lica, od kojih je 61 mlađe, 179 srednje i 82 starije životne dobi. Radi se o 139 lica muškog i 183 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamdeset jedno lice je iz Banja Luke, trideset osmoro iz Trebinja, dvadeset devetoro iz Bijeljine, dvadeset jedno iz Gradiške, šesnaestoro iz Bileće, trinaestoro iz Laktaša, dvanaestoro iz Kozarske Dubice, desetoro iz Zvornika, devetoro iz Prijedora, po osmoro iz Doboja i Nevesinja, sedmoro iz Ribnika, po šestoro iz Modriče i Ugljevika, po petoro iz Gacka i Prnjavora, po četvoro iz Broda, Pala, Petrova, Srpca, Srebrenice i Šamca, troje iz Čelinca, po dvoje iz Dervente, Mrkonjić Grada, Foče i Šipova, te po jedno iz Berkovića, Vlasenice, Vukosavlja, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice, Lopara, Ljubinja, Milića, Osmaka, Rudog, Teslića i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o 12 muškaraca i 6 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Doboja, po dvoje iz Banja Luke, Vlasenice i Modriče, te po jedno iz Novog Grada, Gradiške, Prijedora, Zvornika, Teslića, Trebinja, Kotor Varoši i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 82867 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4723 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 340668 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 601, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 195, a u ostalim bolnicama 406. Na respiratoru je 56 lica (31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 25 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6454 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.