COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 30.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 888 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 322 лица, од којих је 61 млађе, 179 средње и 82 старије животне доби. Ради се о 139 лица мушког и 183 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет једно лице је из Бања Луке, тридесет осморо из Требиња, двадесет деветоро из Бијељине, двадесет једно из Градишке, шеснаесторо из Билеће, тринаесторо из Лакташа, дванаесторо из Козарске Дубице, десеторо из Зворника, деветоро из Приједора, по осморо из Добоја и Невесиња, седморо из Рибника, по шесторо из Модриче и Угљевика, по петоро из Гацка и Прњавора, по четворо из Брода, Пала, Петрова, Српца, Сребренице и Шамца, троје из Челинца, по двоје из Дервенте, Мркоњић Града, Фоче и Шипова, те по једно из Берковића, Власенице, Вукосавља, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Костајнице, Лопара, Љубиња, Милића, Осмака, Рудог, Теслића и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 18 смртних случајева. Ради се о 12 мушкараца и 6 жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Добоја, по двоје из Бања Луке, Власенице и Модриче, те по једно из Новог Града, Градишке, Приједора, Зворника, Теслића, Требиња, Котор Вароши и Шипова.

До сада је у Републици Српској потврђено 82867 случајева вируса корона, а преминуло је 4723 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 340668 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 601, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 195, а у осталим болницама 406. На респиратору je 56 лицa (31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 25 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6454 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.