COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 23.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 770 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 250 лица, од којих је 61 млађе, 128 средње и 61 старије животне доби. Ради се о 114 лица мушког и 136 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет шесторо лица је из Бања Луке, тридесет троје из Бијељине, петнаесторо из Добоја, по тринаесторо из Лакташа и Приједора, једанаесторо из Градишке, осморо из Гацка, по седморо из Модриче и Угљевика, по шесторо из Дервенте, Зворника, Прњавора и Шамца, по петоро из Рудог, Српца и Челинца, четворо из Теслића, по троје из Брода, Вишеграда, Петрова, Рибника и Фоче, по двоје из Билеће, Костајнице, Требиња и Чајнича, те по једно из Власенице, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Котор Вароши, Лопара, Милића, Пала, Сребренице, Хан Пијеска, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 14 смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и осам жена, млађе, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, по двоје из Шипова, Зворника и Приједора, те по једно из Бијељине, Рибника, Прњавора, Челинца и Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђено 81014 случајева вируса корона, а преминуло је 4654 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестирано је 335992 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 572, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 188, а у осталим болницама 384. На респиратору је 53 лица (22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6124 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.