COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 21.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 840 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 301 lica, od kojih je 59 mlađe, 166 srednje i 76 starije životne dobi. Radi se o 139 lica muškog i 162 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset jedno lice je iz Banja Luke, četrdeset šestoro iz Bijeljine, trideset šestoro iz Sokoca, dvadesetoro iz Laktaša, devetnaestoro iz Prijedora, trinaestoro iz Gradiške, dvanaestoro iz Zvornika, po desetoro iz Doboja i Ribnika, devetoro iz Kozarske Dubice, osmoro iz Ugljevika, po sedmoro iz Dervente i Modriče, po troje iz Vlasenice, Lopara, Novog Grada, Pala, Prnjavora i Trebinja, po dvoje iz Broda, Mrkonjić Grada i Srpca, te po jedno iz Bileće, Bratunca, Istočne Ilidže, Istočnog Drvara, Kneževa, Kotor Varoši, Teslića, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Srpca i Šamca, te po jedno iz Doboja, Banja Luke, Dervente, Stanara, Petrova, Teslića, Bijeljine i Gacka.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 80410 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4619 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 334327 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 591, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 189, a u ostalim bolnicama 402. Na respiratoru je 63 lica (29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6135 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.