Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske jutros od 07:00 časova uključeni su u potragu za nestalim licem u opštini Šamac na rijeci Savi

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske jutros od 07:00 časova uključeni su u potragu za nestalim licem u opštini Šamac na rijeci Savi.

Na terenu su dron tim Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Specijalizovana jedinica za spasavanje na vodi.

Pored pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u potrazi za utoljenim licem učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – SAJ, Odjeljenje javne sigurnosti Brčko Distrikta, pripadnici civilne zaštite Šamac, Crveni krst, udruženje ribara kao i lokalno stanovništvo.

U toku jučerašnjeg dana, ronioci iz Modriče pretraživali su teren. Pripadnici civilne zaštite Brčko Distrikta pretražili su dio toka rijeke Save kroz Brčko Distrikt.

Uspostavljen je kontakt sa susjednim opštinama iz Federacije BiH (Domaljevac, Orašje) koji su angažovali ljudstvo za pretragu priobalja i obale rijeke Save.