Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске јутрос од 07:00 часова укључени су у потрагу за несталим лицем у општини Шамац на ријеци Сави

Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске јутрос од 07:00 часова укључени су у потрагу за несталим лицем у општини Шамац на ријеци Сави.

На терену су дрон тим Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Специјализована јединица за спасавање на води.

Поред припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у потрази за утољеним лицем учествују припадници Министарства унутрашњих послова – САЈ, Одјељење јавне сигурности Брчко Дистрикта, припадници цивилне заштите Шамац, Црвени крст, удружење рибара као и локално становништво.

У току јучерашњег дана, рониоци из Модриче претраживали су терен. Припадници цивилне заштите Брчко Дистрикта претражили су дио тока ријеке Саве кроз Брчко Дистрикт.

Успостављен је контакт са сусједним општинама из Федерације БиХ (Домаљевац, Орашје) који су ангажовали људство за претрагу приобаља и обале ријеке Саве.