COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 27.1.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 654 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 125 lca, od kojih je 12 mlađe, 69 srednje i 44 starije životne dobi. Radi se o 67 lica muškog i 58 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrdeset troje lica je iz Banja Luke, petnaestoro iz Trebinja, četrnaestoro iz Bijeljine, sedmoro iz Doboja, petoro iz Zvornika, četvoro iz Han Pijeska, po troje iz Gradiške, Modriče, Novog Grada, Prijedora i Čelinca, po dvoje iz Bileće, Dervente, Ljubinja, Srebrenice i Šamca, te po jedno iz Berkovića, Bratunca, Vlasenice, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kotor Varoši, Laktaša, Milića, Pala, Teslića i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i dvije žene, srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (troje lica), Zvornika i Pala.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 39833 slučaja virusa korona, a preminulo je 2032 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 26342 lica, a testirano je 181028.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 624, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 232, a u opštim bolnicama 392  .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4353 lica, a nadzor je završen kod 129180.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.