COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 17.6.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 322 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 32 lica, od kojih je 11 mlađe, 19 srednje i dvoje starije životne dobi. Radi se o 15 muškaraca i 17 žena.


Prema mjestu prebivališta, osmoro lica je iz Banjaluke, po troje iz Prijedora, Laktaša i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Čelinca, Doboja, Teslića i Kotor Varoši, te po jedno iz Modriče, Pala, Zvornika, Bratunca, Kozarske Dubice, Kostajnice i Oštre Luke. Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 1724 slučaja virusa korona, a preminulo je 119 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1200 lica. Na “SARS-CoV-2” testirano je 32703 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 80, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 28, a u opštim bolnicama 52.

Broj lica kod kojih je test “SARS-CoV-2” pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 116.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1478 lica, a nadzor je završen kod 35547.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/