COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 24.11.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 713 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 300 лица, од којих је 53 млађе, 177 средње и 70 старије животне доби. Ради се о 162 лица мушког и 138 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину деветнаесторо лица је из Бања Луке, четрдесет петоро из Требиња, тридесет шесторо из Бијељине, двадесет једно из Приједора, четрнаесторо из Љубиња, дванаесторо из Фоче, по седморо из Добоја и Угљевика, петоро из Зворника, по четворо из Билеће и Модриче, по троје из Источног Новог Сарајева и Теслића, по двоје из Берковића, Дервенте, Котор Вароши, Лопара, Пала и Прњавора, те по једно из Гацка, Калиновика, Лaкташа, Милића, Новог Горажда, Рудог, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 28 смртних случајева. Ради се о 21 мушкарацу и 7 жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Приједора, троје из Прњавора, по двоје из Бања Луке, Бијељине, Козарске Дубице и Сокоца, те по једно из Билеће, Брода, Дервенте, Градишке, Источног Новог Сарајева, Милића, Мркоњић Града, Пала, Рибника, Рогатице, Шипова, Теслића и Власенице.

До сада je у Републици Српској потврђен 88731 случај вируса корона, а преминуло је 5103 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 355846 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 588, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 249, а у осталим болницама 339. На респиратору је 58 лица, 35 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 23 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.