БОМБЕ ИЗ КОНТЕЈНЕРА УКЛОЊЕНЕ И УСКЛАДИШТЕНЕ ДО УНИШТЕЊА

Ручне бомбе које су пронађене у контејнеру у бањалучком насељу Борик 20. 10.2021. године је преузео Тим за уклањање експлозивних средстава /ЕОД/ и смјештене су у складиште до њиховог уништења, изјавио је оперативни официр за ЕОД операције Цивилне заштите Републике Српске, Видосав Пејић.
Он је новинарима рекао да се ради о четири ручне бомбе типа “М 75” и једној “М 52” које ће бити уништене до краја октобра на полигону на Мањачи.
Он је истакао да лице које је одложило бомбе није свјесно да је тиме изложило опасности грађане, као и комуналне раднике, јер је у моменту истовара и претовара смећа могло доћи до нагњечења и активирања тих експлозивних средстава.
“Апелујем на грађане да ако имају код куће експлозивна средства или знају да се таква средства налазе на одређеном простору, назову беслатан број 121 и доћи ће наши тимови, који ће уклонити таква средства”, рекао је Пејић и додао да грађани који пријаве таква саредства не подлијежу никаквим казнама.
Пејић је навео да је, 19. 10.2021. године око 18.00 часова, добио позив од Центра за обавјештавање да су у контејнеру у Улици Реље Крилатице у Борику пронађена минско-експлозивна средства, те да је обавјештена полиција и извршено обиљежавање и обезбјеђивање.