СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ЈЕДИНИЦА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ РЕПУБЛИЧКЕ УПРАВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ ПРОВОДИ ПРЕВЕНТИВНУ ДЕЗИНФЕКЦИЈУ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК

Припадници Специјализоване јединице за дезинфекцију Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у сарадњи са општином Угљевик, Полицијском управом Бијељина-Полицијском станицом Угљевик, Цивилном заштитом Угљевик и Ватрогасно-спасилачком јединицом Угљевик, успоставили су три пункта за дезинфекцију возила и врше превентивну дезинфекцију свих паркинга и возила на подручју општине Угљевик. Општина Угљевик је гранична општина са зараженим подручјем које се налази на територији Града Бијељина. У општини Угљевик до сада није утврђен ниједан позитиван случај присуства вируса афричке куге свиња.

Све активности се проводе у сарадњи са Ветеринарским институтом Републике Српске “Др Васо Бутозан” и Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске апелује на свјесно и одговорно понашање грађана као и носилаца извршне власти у градовима и општинама у којима је потврђено присуство вируса афричке куге свиња.