Zgrada uprave

ОДРЖАН KОЛЕГИЈУМ РУKОВОДСТВА РЕПУБЛИЧKЕ УПРАВЕ: ОРГАНИЗАЦИОНЕ ПРОМЈЕНЕ

Дана 05.09.2022. године, у просторијама Републичке управе цивилне заштите Републике Српке одржан је колегијум руководства Републучке управе цивилне заштите Републике Српске. Kолегијуму су присуствовали в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић, замјеник директора Ненад Ћук, помоћник директора за деминирање Драган Kос, помоћник директора за финансијско-правне и рачуноводствене послове Предраг Сљепчевић, помоћник директора за организацију и планирање Биљана Пајић, стручни савјетник Александра Малиновић, стручни савјетник за правне послове Александра Дамјановић.

У току колегијума, разговарано је о активностима Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, тренинзима и обукама који су одржани у претходном периоду, активностима деминирања, те осталим редовним активностима. Републичка управа цивилне заштите Републике Српске, у претходном периоду остварила је изузетне резултате по питању оперативних активности.

Такође, сви послови у области деминирања за претходни период извршени су правовремено и у складу са законским прописима из области деминирања. У току године тимови Републичке управе цивилне заштите Републике Српске показали су своју спремност, обученост и опремљеност у свим задацима који су били пред њима.

У оквиру колегијума разговарано је о наставку активности, плановима за наредни период, обукама и тренинзима који ће се проводити. Републичка управа цивилне заштите Републике Српске је у обавези да формира специјализоване јединице за спасавање, што ће у наредном периоду бити примаран задатак свих који су укључени у овај процес.

На колегијуму су изнесене и организационе промјене у оквиру сектора за организацију и планирање, гдје је истакнуто да ће послове организације и планирања обављати замјеник директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Ненад Ћук, а послове координације рада Републичке управе цивилне заштите Републике Српске са другим институцијама и координација рада сектора унутар Републичке управе цивилне заштите Републике Српске обављаће стручни савјетник Александра Малиновић.