COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 27. 7.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 423 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 247 лица, од којих је 29 млађе, 159 средње и 59 старије животне доби. Ради се о стотину лица мушког и стотину четрдесет седморо женског пола.


Према мјесту пребивалишта осамдесет седморо лица је из Бања Луке, четрдесет двоје из Требиња, двадесет седморо из Бијељине, осамнаесторо из Добоја, десеторо из Српца, осморо из Фоче, по шесторо из Градишке и Мркоњић Града, по петоро из Зворника и Новог Горажда, по четворо из Кнежева, Лакташа, Угљевика и Шековића, по троје из Модриче и Шипова, по двоје из Дервенте, Љубиња и Прњавора, те по једно из Билеће, Козарске Дубице, Лопара, Пала и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја. Ради се о женама, старије животне доби, из Бања Луке, Мркоњић Града и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 114487 случaјева вируса корона, а преминуло је 6405 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 431146 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 103, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 49, а у осталим болницама 54. На респиратору је петоро лица (УКЦ Републике Српске 4, а у осталим болницама 1).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.