БЕОГРАД: РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА СКУПУ БЕЗБЈЕДНОСНИХ СЛУЖБИ И АГЕНЦИЈА СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Уочи сутрашњег београдског Свесрспког сабора Србије и Српске руководство и делегације МУП – а Србије и МУП – а Републике Српске, Републичке управе цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС), предвођене министрима Ивицом Дачићем, Жељком Караном и директором Борисом Трнинићем данас су у Београду имале историјски скуп на коме је констатована изузетна досадашња сарадња и опредијељеност за њен још успјешнији и преданији наставак. У том контексту наглашено је да ће се још једном сагледати раније потписани споразуми и донијети одлуке шта треба још да буде потписано. Важно је да се међусобно сагледају и све тачке на којима се може сарађивати без обзира да ли је ријеч о области борбе против криминала или заједничким обукама.

Министри Дачић, Каран, директор РУЦЗ РС Борис Трнинић, начелник Сектора за ванредне ситуације (СВС) МУП – а Републике Србије Лука Чаушић, представници ХС РС, ВС РС донијели су одлуку да се, у сезони пожара на отвореном простору у Републици Српској стационира један или два хеликоптера МУП – а Србије са ватрогасцима и спасиоцима. Хеликоптер би требало да буде стациониран у Требињу.

Као овај данашњи, договорено је да ово буду традиционални сусрети, два пута годишње. Једном у Србији, а други пут у Републици Српској јер је важно да се људи међусобно упознају и да грађани виде униформисане у сарадњи на обострано задовољство и корист свих грађана Србије и Српске.

Директор РУЦЗ РС Борис Трнинић и начелник СВС МУП – Републике Србије Лука Чаушић имали су одвојен сусрет на коме су договорени бројни конкретни видови сарадње РУЦЗ РС и СВС МУП – а Србије на историјском максимуму.