УПОЗОРЕЊЕ НА ЛОКАЛНЕ НЕПОГОДЕ

Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске (РХМЗ РС) упозорава да нас сутра (3. 6.2024. године) очекују метеоролошки услови који могу узроковати локалне непогоде са обилном кишом. Током сутрашњег дана метеоролози предвиђају нестабилно вријеме уз честу пљусковиту кишу са грмљавином која ће се током дана премјештати од југозапада ка сјеверу и сјевероистоку Српске.

Очекују се јаче непогоде локалног типа посебно на западу и сјеверу Републике Српске (РС) уз израженије падавине у кратком року. Могућ је град и појачан вјетар понегдје. Количина кише биће неуједначена. Највећа на западу Српске. Јаки пљускови у кратком периоду могу изазвати проблеме са оборинском водом и њеним отицањем у урбаним зонама. Пажњу је потребно обратити и на мање водотоке због евентуалне појаве бујичне поплаве посебно, како смо већ навели, на западу Српске.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС), са колегама на локалном нивоу, у оквиру наших надлежности, испратиће најављене метеоролошке услове у Републици Српској. Надлежним службама и грађанима упућујемо апел да, сходно прогнозираном времену, обрате пажњу на заштиту људи и имовине.