МОГУЋЕ ЛОКАЛНЕ НЕПОГОДЕ!

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске (РХМЗ РС) током овог пријеподнева пљускови са грмљавином почеће прво на западу и понегдје на сјеверу Републике Српске, затим ће средином дана и током поподнева јачати и премјештати се ка сјеверу и истоку Српске (Крајина, шира регија око ријеке Саве, шира регија Бањалуке, Добоја и Семберија).

Очекују се локалне непогоде уз јаче пљускове са грмљавином, обилнија киша у кратком периоду, појава града и јаког вјетра (дуж ријеке Саве понегдје и олујни вјетар). Најјаче непогоде предвиђају се на сјеверу у широј регији око ријеке Саве. Због мјестимичних обилних падавина у кратком периоду и удара улујног вјетра могући су проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама као и оштећења на имовини.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) прати ситуацију са надлежним локалним службама цивилне заштите и скреће пажњу да се активности на отвореном простору планирају у складу са временском прогнозом те да се обрати додатна пажња на заштити имовине.