КОНФЕРЕНЦИЈА УНАПРЕЂЕЊА СИСТЕМА ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА

Вршилац дужости директора републичке управе цивилне заштите Републике Српске, учествовао је на дводневној конференцији ”Унапређење система заштите и спасавања”, која је одржана у Будви.  Конференција је одржана у оквиру пројекта ”Непогоде не познају границе 2”,коју спроводи Фондација за развој сјевера Црне Горе (FORS). 

Конференција је организована у циљу давања препорука, размјене искустава, мишљења, модела добре праксе, и научених лекција када је у питању унапређење система заштите и спасавања, као и информисање становништва и посебних циљних група у овој области.

На конференцији су учествовали представници институција и служби које се баве заштитом и спасавањем, организациje цивилног друштва, пројектни партнери и други учесници из сусједних земаља.

Пројекат ”Непогоде не познају границе  2”, финансира Европска унија у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Црна Гора- Албанија 2014-2020. Циљ пројекта је јачање капацитета људи, институција и служби ке се баве пословима заштите и спасавања за смањење ризика од катастрофа кроз едукацију и подизање нивоа свијести грађана, модернизацију опреме и унапређење сарадње у циљном подручју.