COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 30. 9.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 119 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 35 лица, од којих је осморо млађе, једанаесторо средње и шеснаесторо старије животне доби. Ради се о петнаесторо лица мушког и двадесеторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Бања Луке, петоро из Добоја, по троје из Бијељине, Дервенте и Челинца, по двоје из Зворника и Теслића, те по једно из Кнежева, Котор Вароши, Лакташа, Модриче, Петрова, Угљевика и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада су у Републици Српској потврђена 119143 случajа вируса корона, а преминуло је 6544 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 442326 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 98, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 56, а у осталим болницама 42. На респиратору није ниједно лице.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.