COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 29. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 308 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 120 лица, од којих је 19 млађе, 55 средње и 46 старије животне доби. Ради се о четрдесет деветоро лица мушког и седамдесет једном женског пола.


Према мјесту пребивалишта, 26. 8.2022. године, пријављено је петнаесторо лица из Бања Луке, шеснаесторо из Бијељине, деветоро из Добоја, четворо из Теслића, по троје из Зворника, Рудог и Фоче, по двоје из Источног Новог Сарајева, Лакташа, Лопара, Приједора, Прњавора, Требиња, Чајнича, Челинца, Шамца и Шипова, те по једно из Источне Илиџе, Модриче, Петрова и Станара.

27. и  28. 8.2022. године пријављено је осамнаесторо лица из Бања Луке, по троје из Лакташа, Приједора и Прњавора, по једно из Градишке, Зворника, Котор Вароши, Новог Града, Станара, Теслића, Угљевика, Челинца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је једанаест смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и три жене, средње и старије животне доби, из Добоја (двоје лица), Модриче, Сокоца (двоје лица), Прњавора, Лакташа (двоје лица), Дервенте, Приједора (двоје лица).

До сада је у Републици Српској потврђено 117917 случајева вируса корона, а преминуло је 6497 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 438136 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 130, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 46, а у осталим болницама 84. На респиратору је једно лице у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Детаљније за 26. 8.2022. прочитајте oвдје.

Детаљније за 27. и 28. 8.2022. прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.