COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 9. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 840 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 321 лица, од којих је 64 млађе, 150 средње и 107 старије животне доби. Ради се о 134 лица мушког и 187 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамдесет петоро лица је из Бања Луке, педесет једно из Требиња, четрдесет троје из Бијељине, десеторо из Добоја, по деветоро из Градишке, Прњавора и Српца, по седморо из Зворника, Фоче и Шипова, по шесторо из Братунца и Козарске Дубице, по петоро из Билеће, Кнежева и Пала, по четворо из Дервенте, Котор Вароши и Невесиња, по троје из Источне Илиџе, Модриче, Мркоњић Града, Приједора, Сокоца, Сребренице и Шамца, по двоје из Источног Новог Сарајева, Лакташа и Челинца, те по једно из Берковића, Вишеграда, Гацка, Лопара, Милића, Нoвог Града, Пелагићева, Петрова, Теслића и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 20 смртних случајева. Ради се о 12 мушкараца и 8 жена, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, четворо из Приједора, по двоје из Дервенте, Добоја и Мркоњић Града, те по једно из Бијељине, Градишке, Модриче, Невесиња и Новог Града.

До сада су у Републици Српској потврђена 109383 случajа вируса корона, а преминуло је 6085 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано je 407068 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 659, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 272, а у осталим болницама 387. На респиратору је 49 лица, 24 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 25 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.