COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 5. 2.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 783 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 359 лица, од којих је 70 млађе, 150 средње и 139 старије животне доби. Ради се о 153 лица мушког и 206 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину десеторо лица је из Бања Луке, шездесеторо из Бијељине, двадесет двоје из Добоја, деветнаесторо из Вишеграда, шеснаесторо из Источног Нoвог Сарајева, дванаесторо из Козарске Дубице, по десеторо из Источне Илиџе и Прњавора, по осморо из Градишке, Приједора и Угљевика, по седморо из Сокоца и Теслића, шесторо из Мркоњић Града, по петоро из Кнежева и Пала, по четворо из Лакташа, Модриче и Челинца, по троје из Братунца, Брода, Дервенте, Зворника, Лопара и Шамца, по двоје из Власенице, Новог Града, Новог Горажда, Петрова, Рибника и Шипова, те по једно из Вукосавља, Котор Вароши, Српца и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, троје из Теслића, двоје из Шамца, те по једно из Добоја, Козарске Дубице, Невесиња, Петрова, Приједора, Рогатице, Власенице и Вукосавља.

До сада je у Републици Српској потврђенo 108545 случајева вируса корона, а преминуло је 6003 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 404899 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 700, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 292, а у осталим болницама 408. На респиратору је 62 лица (33 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 29 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.