COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 31. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 209 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 106 лица, од којих је 20 млађе, 34 средње и 52 старије животне доби. Ради се о 53 лица мушког и 53 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет седморо лица је из Бања Луке, двадесет седморо из Бијељине, тринаесторо из Зворника, седморо из Братунца, петоро из Милића, по двоје из Котор Вароши, Лакташа, Мркоњић Града, Српца и Челинца, те по једно из Кнежева, Новог Града, Осмака и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 24 смртнa случаја. Ради се о 15 мушкараца и 9 жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, по двоје из Добоја, Градишке, Теслића и Требиња, те по једно из Бијељине, Билеће, Дервенте, Фоче, Костајнице, Котор Вароши, Козарске Дубице, Милића, Невесиња, Шамца, Шипова, Сокоца и Српца.

До сада je у Републици Српској потврђенo 106449 случajева вируса корона, а преминуло је 5884 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 400458 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 796, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 317, а у осталим болницама 479. На респиратору је 65 лицa, 31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 34 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.