COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 25. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1131 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 584 лица, од којих је 71 млађе, 329 средње и 184 старије животне доби. Ради се о 253 лица мушког и 331 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двјесто шездесет петоро лица је из Бања Луке, деведесет осморо из Бијељине, двдесет двоје из Добоја, деветнаеторо из Вишеграда, осамнаесторо из Прњавора, четрнаесторо из Лакташа, по дванаесторо из Зворника, Модриче, Приједора и Рудог, једанаесторо из Српца, десеторо из Челинца, по деветоро из Градишке и Фоче, седморо из Источног Новог Сарајева, по шесторо из Дервенте и Угљевика, петоро из Пала, четворо из Кнежева, по троје из Источне Илиџе, Мркоњић Града, Петрова и Теслића, по двоје из Власенице, Новог Града, Пелагићева, Трнова и Чајнича, те по једно из Братунца, Доњег Жабара, Козарске Дубице, Котор Вароши, Лопара, Оштре Луке, Рибника, Станара, Требиња, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 24 смртна случаја. Ради се о 15 мушкараца и 9 жена, старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, по троје из Дервенте и Лакташа, по двоје из Градишке и Српца, те по једно из Добоја, Козарске Дубице, Приједора, Модриче, Новог Града, Петровца, Теслића, Требиња и Трнова.

До сада су у Републици Српској потврђена 104153 случаја вируса корона, а преминуло је 5762 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 395484 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 790, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 326, а у осталим болницама 464. На респиратору je 56 лицa (29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 27 у осталим болницама).

Напомена: Дана 24. 1.2022. године, накнадно је пријављен 1 смртни случај, који се десио у претходном периоду (лице са пребивалиштем у Приједору).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.