COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 22. 1.2022. у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 1384 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 693 лица, од којих је 72 млађе, 394 средње и 227 старије животне доби. Ради се о 322 лица мушког и 371 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двјесто дванаесторо лица је из Бања Луке, осамдесет деветоро из Требиња, осамдесет осморо из Бијељине, двадесет четворо из Добоја, двадесеторо из Фоче, петнаесторо из Рудог, по четрнаесторо из Вишеграда, Кнежева и Приједора, по тринаесторо из Дервенте, Модриче и Теслића, по дванаесторо из Билеће, Брода, Мркоњић Града и Прњавора, по десеторо из Козарске Дубице и Лакташа, по деветоро из Новог Града и Шамца, осморо из Угљевика, по седморо из Градишке, Љубиња и Српца, по шесторо из Зворника и Рибника, по троје из Источне Илиџе и Милића, по двоје из Петрова, Сокоца и Станара, те по једно из Братунца, Гацка, Језера, Новог Горажда, Осмака, Пала, Рогатице, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 13 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Челинца и Требиња, те по једно из Бања Луке, Чајнича, Добоја, Градишке, Котор Вароши, Модриче, Приједора, Теслића и Вукосавља.

До сада je у Републици Српској потврђенo 103305 случајева вируса корона, а преминулo je 5711 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 393764 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 712, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 283, а у осталим болницама 429. На респиратору je 55 лицa (28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 27 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.