COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 31.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 519 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 142 лица, од којих је 31 млађе, 78 средње и 33 старије животне доби. Ради се о 62 лица мушког и 80 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет деветоро лица је из Бања Луке, седамнаесторо из Бијељине, осморо из Невесиња, седморо из Добоја, шесторо из Лакташа, петоро из Козарске Дубице, по четворо из Градишке и Зворника, по троје из Дервенте, Приједора, Прњавора и Угљевика, по двоје из Источног Новог Сарајева, Кнежева, Пала, Требиња и Шипова, те по једно из Билеће, Братунца, Котор Вароши, Петровца, Петрова, Рудог, Теслића, Фоче, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je шест смртних случајева. Ради се о четири мушкараца и двије жене, старије животне доби, од којих је троје из Добоја, те по једно из Бијељине, Источног Новог Сарајева и Сокоца.

До сада je у Републици Српској потврђенo 94019 случajeва вируса корона, а преминулo je 5511 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 374619 лица.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 374, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 143, а у осталим болницама 231. На респиратору је 43 лица, 31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 12 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.