COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 17.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 412 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 115 лица, од којих је 23 млађе, 63 средње и 29 старије животне доби. Ради се о 52 лица мушког и 63 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет четворо лица је из Бања Луке, једанаесторо из Бијељине, осморо из Градишке, петоро из  Добоја, Лакташа и Теслића, по четворо из Источног Сарајева, Козарске Дубице, Пала и Приједора, по троје из Дервенте, Котор Вароши и Прњавора, по двоје из Зворника, Невесиња, Фоче и Шипова, те по једно из Брода, Вишеграда, Гацка, Источне Илиџе, Кнежева, Лопара, Милића, Модриче, Новог Града, Рибника, Чајнича, Челинца, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и шест жена, старије животне доби, од којих је по двоје из Добоја и Приједора, те по једно из Бања Луке, Бијељине, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Пала, Петрова, Требиња и Зворника.

До сада су у Републици Српској потврђена 92403 случаја вируса корона, а преминуло је 5402 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 367753 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 459, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 174, а у осталим болницама 285. На респиратору је 46 лица, 27 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 19 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.