COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 14.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 691 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 246 лица, од којих је 39 млађе, 140 средње и 67 старије животне доби. Ради се о 119 лица мушког и 127 женског пола.

Према мјесту пребивалишта, осамдесет деветоро лица је из Бања Луке, двадесет шесторо из Бијељине, осамнаесторо из Требиња, шеснаесторо из Козарске Дубице, по десеторо из Кнежева, Приједора и Добоја, по деветоро из Градишке и Лакташа, петоро из Прњавора, по четворо из Вишеграда, Дервенте, Зворника, Угљевика и Челинца, по троје из Берковића, Брода, Котор Вароши и Фоче, по двоје из Гацка, Љубиња и Српца, те по једно из Билеће, Лопара, Мркоњић Града, Петрова, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева. Ради се о 10 мушкараца и 2 жене, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Добоја, те по једно из Градишке, Берковића, Челинца, Дервенте, Љубиња, Шамца и Требиња.

До сада je у Републици Српској потврђено 91935 случајeва вируса корона, а преминуло је 5373 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 366145 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 500, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 179, а у осталим болницама 321. На респиратору је 50 лица, 28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.